Mässor, studiebesök, studentambassadörer och Öppet hus – det finns många möjligheter att träffa oss på Malmö universitet.

Öppet hus 14 mars 2024

På Öppet hus får du information om våra olika utbildningar och hur det är att plugga hos oss. På plats finns studenter från närmare åttio utbildningsprogram samt studie- och karriärvägledare. Du kan lyssna på olika föredrag som är skräddarsydda för dig som har ett intresse av att börja studera. 

Tid och plats:

Torsdagen den 14 mars kl. 13.00–16.00
Niagara-huset, Nordenskiöldsgatan 1

Öppet hus på Malmö universitet

Välkommen på studiebesök i grupp

Vi erbjuder studiebesök i grupp för elever som läser sista året i gymnasiet eller på Komvux. Under besöket presenterar en studie- och karriärvägledare nyttig fakta om vilka utbildningar vi erbjuder, ansökan, antagning och vilket stöd som finns. Ett par studenter delar med sig av hur det är att plugga på ett universitet. Studiebesöket avslutas med en guidad tur i våra lokaler. 

Så bokar du ett studiebesök

Du kan boka ett studiebesök för gymnasieklasser eller för elever som läser på Komvux. Om du bokar för en grupp, tänk på att vi har begränsat med platser vid varje tillfälle. Vi har totalt plats för 40 elever per studiebesök. Vi uppskattar om du bara bokar för så många som du tror kommer till oss. Om du får förhinder för du gärna mejla oss och avboka så att andra intresserade kan få plats.

Avboka din plats

Folkhögskolor

Du kan boka in ett studiebesök i grupp för din folkhögskola. Boka in ett besök genom att mejla studie- och karriärvägledare Viktoria Brännström.

För enskilda besökare

Du som privatperson kan också boka in ett vägledningssamtal och/eller få mer information om en specifik utbildning. Mejla vår studievägledning för att boka in ett enskilt besök.

Studiebesök vårterminen 2024

Studiebesöken är främst för de elever som läser sista året i gymnasiet eller på Komvux. 

Allmänt studiebesök

23 januari kl. 13.15–15.00 (FULLBOKAD)

19 mars kl 13.15 –15.00 (FULLBOKAD)

3 april kl. 13.15–15 (FULLBOKAD)

9 april 10.15–12.00 (FULLBOKAD)

25 april kl. 10.15-12.00 (FULLBOKAD)

15 maj kl.13.15–15.00 (14 platser kvar)

  • Studiebesök med fokus på tandvårdsutbildningar 

Datum våren 2024:
20 mars kl.15.00–17.00.

Mejla studie- och karriärvägledare Johannes Blomqvist på ODvagledning@mau.se för att boka in ett studiebesök med fokus på tandvårdsutbildningar.

Studiebesök med fokus på receptarie- och biomedicinska analytikerprogrammet 

Datum  våren 2024:
28/2 kl.13.30–15.00

Mejla studie- och karriärvägledare Annica Egvärn på hsvagledning@mau.se för att boka in ett studiebesök med fokus på receptarie- och biomedicinsk analytikerprogrammet. 

Bjud in våra studentambassadörer

Vill ni ha besök av några studenter? Studenter som läser en utbildning på universitetet kan berätta om hur det är att plugga och om livet som student. De känner igen sig i hur tankarna går och har koll på mycket av det som du funderar på kring högskolestudier.

Vill du att våra studentambassadörer ska besöka din skola och berätta om sin väg till universitetet? Mejla oss så kontaktar vi er.

Mässor

Varje år deltar Malmö universitet på utbildningsmässor. Här får du veta mer om våra utbildningar och kan få svar på dina frågor om hur det är att studera hos oss. På plats finns studie- och karriärvägledare och studenter från olika utbildningar på Malmö universitet.