Mässor, studiebesök, studentambassadörer och Öppet hus – det finns många möjligheter att träffa oss på Malmö universitet.

Öppet hus 14 mars 2024

På Öppet hus får du information om våra olika utbildningar och hur det är att plugga hos oss. På plats finns studenter från närmare åttio olika utbildningsprogram samt studie- och karriärvägledare. Du kan  lyssna på olika föredrag som är skräddarsydda för dig som har ett intresse av att börja studera. 

Tid och plats:

Torsdagen den 14 mars kl. 13.00–16.00
Niagara-huset, Nordenskiöldsgatan 1

Läs mer om Öppet hus

Välkommen på studiebesök (grupp)

Vi erbjuder studiebesök (i grupp) för elever som läser sista året i gymnasiet eller på Komvux. Under besöket presenterar en studie- och karriärvägledare nyttig fakta om vilka utbildningar vi erbjuder, ansökan, antagning samt vilket stöd som finns att få. Ett par studenter delar med sig av hur det är att plugga på ett universitet. Studiebesöket avslutas med en guidad tur i våra fina lokaler. 

Så bokar du ett studiebesök

Du kan boka ett studiebesök för gymnasieklasser eller för elever som läser på Komvux. Om du bokar för en grupp, tänk på att vi har begränsat med platser vid varje tillfälle. Vi har totalt plats för 40 elever per studiebesök. Vi uppskattar om du bara bokar för så många som du tror kommer till oss. Om du får förhinder går det bra att mejla oss och avboka. Då kan andra intresserade också få plats. 

Folkhögskolor

Vill du boka in ett studiebesök för din folkhögskolegrupp så går det bra. Du mejlar till vår studie- och karriärvägledare Viktoria Brännström, viktoria.brannstrom@mau.se, så bokar hon in er på ett besök. 

För enskilda besökare

Vill du som privatperson boka ett vägledningssamtal och/eller få mer information om en specifik utbildning går det jättebra. Är du intresserad av ett enskilt besök kan du mejla, studievagledning@mau.se.

Studiebesök höstterminen 2023

Studiebesöken är främst ämnade för de elever som läser sista året i gymnasiet eller på Komvux. 

3 oktober kl. 10.30-12.00

  • FULLBOKAD: 10 oktober kl. 13.30-15.00
  • FULLBOKAD: 26 oktober kl. 13.30-15.00 
  • FULLBOKAD: 16 november kl. 10.30-12.00
  • Studiebesök med fokus på tandvårdsutbildningar

  • 11 oktober kl. 15.00-17.00
  • 8 november kl. 15.00-17.00

Om du är intresserad av ett studiebesök med fokus på tandvårdsutbildningar, kontakta studie- och karriärvägledare Johannes Blomqvist, ODvagledning@mau.se

Bjud in våra studentambassadörer

Vill ni ha besök av ett par studenter? Studenter som läser en utbildning på universitetet kan berätta om hur det är att plugga och om livet som student. De känner igen sig i hur tankarna går och har koll på mycket av det som du funderar på kring högskolestudier.

Vill du att våra studentambassadörer ska besöka din skola och berätta om sin väg till universitetet? Skicka oss ett mejl så kontaktar vi er.

Mässor

Varje år deltar Malmö universitet på utbildningsmässor. Här får du reda på mer om våra utbildningar och kan få svar på dina frågor om hur det är att studera hos oss. På plats finns studie- och karriärvägledare samt studenter som pluggar olika utbildningar hos oss.