Mässor, studiebesök, studentambassadörer och Öppet hus – det finns många möjligheter att träffa oss på Malmö universitet.

Öppet hus 14 mars 2024

På Öppet hus får du massor av nyttig information om studier och hur det är att plugga på Malmö universitet. Du får möjligheten att ställa frågor till våra studie- och karriärvägledare, träffa studentrepresentanter från våra utbildningar och lyssna på presentationer.

Tid och plats:

Torsdagen den 14 mars klockan 13.00–16.00
Niagara-huset, Nordenskiöldsgatan 1

Läs mer om Öppet hus

Kom på studiebesök

Du som vill veta mer om Malmö universitet kan boka ett studiebesök. Under studiebesöket träffar du studentambassadörer som visar dig runt och berättar om varför de valde sin utbildning. På plats finns också studie- och karriärvägledare. De kan svara på frågor kring ansökan och antagning, vilka utbildningsprogram som finns och mycket annat. 

Så bokar du ett studiebesök

Du kan boka ett studiebesök för din gymnasieklass. Om du bokar för en grupp, tänk på att vi har begränsat med platser vid varje tillfälle. Vi har totalt plats för 40 elever per studiebesök. Vi uppskattar om du bara bokar för så många som du tror kommer till oss. Om du får förhinder går det bra att mejla oss och avboka. Då kan andra intresserade också få plats. 

Folkhögskolor

Vill du boka in ett studiebesök för din folkhögskolegrupp så går det bra. Du mejlar direkt till vår studie- och karriärvägledare Viktoria Brännström, viktoria.brannstrom@mau.se, så bokar hon in er på ett besök. 

För enskilda besökare

Studiebesöken är främst ämnade för personer som kommer i grupp. Vill du som privatperson boka ett vägledningssamtal och/eller få mer information om en specifik utbildning går det jättebra. Är du intresserad av ett enskilt besök kan du mejla studievagledning@mau.se.

Studiebesök höstterminen 2023

Studiebesöken är främst ämnade för de elever som läser sista året i gymnasiet eller på Komvux. 

  • 11 oktober kl. 15.00-17.00
  • 8 november kl. 15.00-17.00

Om du är intresserad av ett studiebesök med fokus på tandvårdsutbildningar, kontakta studie- och karriärvägledare Johannes Blomqvist, ODvagledning@mau.se

Studiebesök på polisprogrammet

  • Om du är intresserad av ett studiebesök på polisprogrammet, kontakta studie- och karriärvägledare Karin Lundell, karin.lundell@mau.se
  •  

Bjud in våra studentambassadörer

Våra studentambassadörer läser ett utbildningsprogram på universitetet och kan därför ge dig en inblick i hur det är att plugga och om livet som student. De känner igen sig i hur tankarna går och har koll på mycket av det som du funderar på kring högskolestudier.

Vill du att våra studentambassadörer ska besöka din skola och berätta om sin väg till universitetet? Skicka oss ett mejl så kontaktar vi er.

Mässor

Varje år deltar Malmö universitet på utbildningsmässor. Här får du reda på mer om våra utbildningar och kan få svar på dina frågor om hur det är att studera hos oss. På plats finns studie- och karriärvägledare samt studenter som pluggar olika utbildningar hos oss.