Mässor, studiebesök och Öppet hus. Det finns många tillfällen att träffa Malmö universitet och få svar på dina frågor om utbildningar om hur det är att studera här. Våra studenter och studievägledare medverkar på mässor runt om i landet, varje vår anordnas ett öppet hus och under hela året arrangeras studiebesök i mindre grupper.

Öppet hus

Varje vår slår Malmö universitet upp dörrarna och bjuder in dig som är intresserad av att studera hos oss till ett Öppet hus. Under Öppet hus har du chans att träffa studenter och studievägledare och fråga om våra utbildningar, hur du väljer utbildning, hur det går till på föreläsningarna och vad studentlivet har att erbjuda vid sidan av studierna.

Nästa Öppet hus är under våren 2020. 

  • Prata med våra studenter, studie- och karriärvägledare, Studentkåren, International Office, Studenthälsan, Stöd till studenter med funktionsnedsättning, mentorsprogrammet Näktergalen och CSN.
  • Gå på guidade turer.
  • Lyssna på föreläsningar som ”Så väljer du utbildning när du inte vet vad du vill bli”, ”Värt att veta om högskolestudier” och ”Studenter berättar". 

Se mer information om öppet hus här

Studiebesök för gymnasieelever och folkhögskoleelever

Vi arrangerar studiebesök för dig som vill veta mer om våra utbildningar. I besöket ingår en guidad visning, möte med studenter som berättar hur de de valde sin utbildning och hur det är att plugga hos oss. Du får också chans att träffa en studie- och karriärvägledare som kan svara på frågor kring antagning, våra olika utbildningsprogram och mycket annat.

Studiebesök i vår

14 februari kl 13-14.30 (fullsatt)

11 april kl 13-14.30
Vi möts i entrén till Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10.

Anmäl dig till studiebesök här (begränsade platser) 

Mässor

Varje år deltar Malmö universitet på ett flertal mässor runt om i landet. Då har du möjlighet att träffa våra studenter och studievägledare, ta reda på mer om våra utbildningar och få svar på dina frågor om att studera på Malmö universitet.