Vi använder kakor på vår webbplats för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor.
-
- Forskning
- Forskning
-
- Forskarutbildning
- Forskarutbildning
- Forskarutbildningskurser
- Forskarskolor
- Forskningsämnen
- Forskningsmiljöer
-
- Forskningspublikationer
- Forskningspublikationer
- Sök publikationer
- Malmö University Press
- Forskning i fokus
- Forskningsevenemang
- Deltagare sökes
- Poddar om forskning
- Bildningsquiz
-
- Samverkan och innovation
- Samverkan och innovation
-
- Samverkan och externa relationer
- Samverkan och externa relationer
- Samarbeta med studenter
- Samarbeta med forskare
- Plattformar, nätverk och projekt
- Innovation och nyttiggörande
- Stöd Malmö universitet
-
- Om oss
- Om oss
-
- Jobba hos oss
- Jobba hos oss
- Lediga jobb
- Möt våra medarbetare
- Anställningsförmåner
- Fakulteter och institutioner
-
- Kontakta oss
- Kontakta oss
- Profilprodukter
- Allmänna handlingar
- Visselblåsning
- För media
- Ledning och beslutsvägar
-
- Vision, mål och strategi 2025
- Vision, mål och strategi 2025
- Globalt engagemang
- Hållbarhet
- Kvalitetsarbete vid universitetet
- Musikverksamhet
- Alumni & vänner
-
- Akademiska högtider
- Akademiska högtider
- Jubileum 2023
Innovation & nyttiggörande
nyttiggörande
För oss är innovation mer än bara nya idéer. Det är att skapa värde och att bidra till ett mer hållbart och jämställt samhälle där vi i samverkan med andra samhällsaktörer skapar, delar och sprider kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället.
Aktuellt
Sommarpraktik för unga med fokus på socialt entreprenörskap

Gruppen unga som varken arbetar eller studerar i Malmö är stor, både i jämförelse med förhållandena på riksnivå och i de andra storstadsregionerna. Genom socialt och pedagogiskt arbete i samverkan mellan Malmö stad och Malmö universitet har vi möjlighet att nå ut till dessa ungdomar. Malmö universitets praktikprogram inom socialt entreprenörskap är utvecklat i samarbete med kunskapsalliansen Malmöungdomars väg till arbete och högre utbildning (Muvah) och Malmö stad och vänder sig till Malmöungdomar i åldrarna 16-19 år. Under tre veckor introduceras ungdomarna för metoder och verktyg som kan hjälpa dem i utvecklingen av sina egna idéer. Praktikens syfte är att stärka ungdomarnas inneboende kraft att förändra och påverka till positiv samhällsförändring.
Malmö universitet satsar på framtidens entreprenörer
Fokus på studenters idékraft har skapat ringar på vattnet
Fokus på studenters idékraft har skapat ringar på vattnetFöretag och organisationer är i stort behov av ny kompetens och studenter upplever svårigheter att omsätta sina kunskaper i reella behov. Inom det EU-finansierade samverkansprojektet Framtidens entreprenöriella arbetskraft, har Malmö universitet varit med och utvecklat metoder som förbereder studenter för en föränderlig arbetsmarknad. Genom utbildning har de erbjudits relevanta verktyg som utvecklar mod, flexibla tankesätt, samt överförbara förmågor och färdigheter. Tillsammans med övriga samverkanspartners har vi bidragit till att föra samman 240 företag med 4860 studenter och hundratals organisationer från offentlig och idéburen sektor i ett värdeskapande projekt under tre års tid.
Stormathon - universitets innovationstävling
Stormathon - universitets innovationstävlingStormathon är en innovationsutvecklande utmaning på Malmö universitet som ger studenter möjlighet att utveckla färdigheter inom kreativitet, problemlösningsförmåga och entreprenörskap i samarbete med näringsliv, offentlig sektor samt idéburen sektor. Utmaningen syftar till att förbereda studenter inför kommande yrkesliv och att träna på att identifiera och finna innovativa lösningar på samhällsutmaningar kopplade till deras kommande roller i arbetslivet. Stormathon tar avstamp i gränsöverskridande och komplexa frågor och samhällsutmaningar där lösningarna kräver tvärvetenskapliga samarbeten som överbryggar organisatoriska gränser och samskapas med aktörer utanför universitetet.
Storm – Malmö universitets innovationsarena

Innovationsmiljön Storm är en kreativ och social mötesplats som syftar till att inspirera och främja utvecklandet av nya idéer, innovationskraft och entreprenörskap vid Malmö universitet. Miljön är särskilt anpassad för att utforska, utveckla och möjliggöra nya arbetssätt, både inom universitetet och i samverkan med andra aktörer i samhället.
Innovationsmiljöer
Futurum Innovation

Futurum Innovation på Odontologiska fakulteten erbjuder en testbädd där tandvårdens aktörer kan träffas för att utveckla, pröva, utvärdera och förbättra framtidens tandvårdsklinik.
DESIS Lab

DESIS Lab (Design for social innovation och hållbarhet) har fokus på hur design kan användas för att utforska och väcka diskussioner om samhällets utmaningar. Detta görs både genom forskning och undervisning.
Vår innovationsverksamhet
Mau innovation
Mau innovationMau Innovation finns till för att kunskap från Malmö universitet ska kunna göra skillnad och förbättra vårt samhälle. Vi stöttar forskare, studenter och andra anställda på Malmö universitet som vill utveckla sina idéer eller skapa nytta med sin forskning. Tillsammans omvandlar vi forskningsresultat och idéer till produkter, metoder, processer och tjänster som skapar värde och bidrar till lösningar på vår tids samhällsutmaningar.
Mau Holding
Mau HoldingMau Holding är Malmö universitets holdingbolag och en del av universitetets innovationsverksamhet. Vi investerar i bolag som bedriver forsknings‐ och utvecklingsarbete för kommersialisering av projekt och kunskaper, framtagna eller uppkomna inom ramen för verksamheten vid Malmö universitet. Vårt uppdrag är att arbeta för att kunskap kommer samhället till nytta – att skapa nya bolag baserade på kunskap och forskningsresultat från Malmö universitet som bidrar till ett hållbart och jämlikt samhälle.