Kurs, grundnivå
7.5 hp
Malmö | dagtid | 50%
11 november 2024 - 19 januari 2025
Kod för kursen: KD312D

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Med stöd i informationssökning introduceras studenterna till grafisk design som forskningsfält, samt genom denna introduktion också till vetenskapliga metoder och akademiskt skrivande.

Kursmoment 1— Grafisk design som kunskapsfält och forskningsområde

Denna delkurs tar upp framväxten av kunskapsfältet grafisk design som profession och som forskningsområde. Här ges en översikt över olika forskningsansatser som används för att studera design, och vi diskuterar vilket kunskapsbehov som finns inom fältet - från förståelse av påverkan och styrning av kommunikation, liksom hur kommunikation förändras i förhållande till teknologiska, sociala och politiska kontexter. Kursmomentet introducerar också till teorier och metoder inom praktikbaserad designforskning.

Kursmoment 2 — Forskningsöversikt

Studenterna väljer ett tema inom forskningsfältet grafisk design, och söker i samråd med lärare och bibliotek efter vetenskaplig litteratur inom temat (forskningsstudier, uppsatser och bokkapitel). Studenten skriver en forskningsöversikt baserat på ett urval av relevanta texter. Studenternas arbeten kamratgranskas och diskuteras under ett textseminarium halvvägs in i skrivprocessen. I kursmomentet ingår introduktion till akademiskt skrivande.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6.

Kursvärdering

Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

K3student@mau.se