Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
11 november 2024 - 19 januari 2025
Kod för kursen: KK412B

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen kommer att ta upp grunderna i teckning och grafisk design, visuell perception och kognition. Kursens övningar i teckning och skissteknik kommer att sättas i relation till hjärnans funktion. Kursen lägger grunden för det arbete som sedan genomförs i de valbara inriktningarna inom programmet Visuell kommunikation.

Teckning (8 hp)

Innehåll: grundprinciper och material inom skiss- och rittekniker och grafisk design.

Kognition och visuell perception (4 hp)

Innehåll: grundläggande kunskap och förståelse om området perception och kognition, inbegripet kunskap om kognitionspsykologi, gestalt-teori och lärprocesser.

Projektarbete kring teckning, kognition och lärprocesser (3 hp)

Innehåll: Genom teckningar som experiment i kognitionspsykologi och en skriftlig reflektion ska studenterna presentera den tecknade bilden ur ett kognitionspsykologiskt perspektiv.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6. Särskild behörighet har också den som genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av universitetet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

K3student@mau.se