Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
28 augusti 2028 - 5 november 2028
Kod för kursen: RL224C

Denna kurs ges inom kurspaket:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenterna fördjupar sina kunskaper om hur världshistoriska processer och samhällsförändringar format religionen i det moderna och globala samhället. Vidare syftar kursen till att studenten fördjupar sina kunskaper om nya religiösa rörelser (NRR), samtida andlighet (”New Age”) och esoterism historiskt och i nutid utifrån ett religionshistoriskt och begreppskritiskt perspektiv, och utvecklar förståelse för hur dessa företeelser relaterar till makt, sekularisering och identitetsformation utifrån perspektiven globalisering och social förändring. I kursen ingår att studenten problematiserar frågor som rör didaktik och lärande, genom att identifiera för religionskunskapsundervisning centrala frågor inom kursens ramar och koppla dessa till skolans styrdokument.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: RL221C Religion och lärande: Existentiella frågor i globala perspektiv (genomgången)Se även tillträdeskrav i utbildningsplanen.

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt