Kurs, grundnivå
9 hp
Malmö | dagtid | 100%
9 november 2026 - 17 januari 2027
Kod för kursen: UV246B

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenten ska utveckla kunskaper om och färdigheter i bedömningsprocessen utifrån olika perspektiv på lärande. Dessutom ska studenten fördjupa sin förståelse för bedömning och dess funktion som stöd för elevens språk- och kunskapsutveckling.

Kursen utgår från bedömning som process och dess roll i undervisningen som stöd för elevens lärande. Planering, undervisning, dokumentation, bedömning, återkoppling och betygssättning samt utvärdering ur olika teoretiska perspektiv behandlas.

Kursen tar upp utvärdering som ett sätt att kritiskt analysera och värdera både det som sker i undervisningen och utfallet efter genomförd undervisning.

Kursens innehåll sätts i relation till det valbara ämnet, dess specifika logik och ämnesdidaktik.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: UV241B Pedagogiskt ledarskap, sociala relationer och konflikthantering (genomgången)

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt