Om kursen

I den här kursen diskuterar vi sexuella identiteter och könsidentiteter från olika perspektiv. Vi fokuserar på HBTQ+, men tittar också brett på normer kring sexualitet och kön. Kursen ger kunskap om hur människor sett på sexuella identiteter och könsidentiteter under olika historiska perioder och hur normer förändrats fram till idag. Vi behandlar olika typer av teorier och begrepp som är användbara för att förstå olika sexualitet och kön. Genomgående under kursen diskuterar vi bemötande och olika redskap som kan användas i samtal, vård eller andra människobehandlande situationer och som kan motverka den minoritetsstress och diskriminering som i högre grad drabbar HBTQ+-personer i vård eller andra kontakter med samhällsinstanser.

Denna kurs ges som del av program:

Sexologi, masterprogram

Kursinnehåll

Behörighet och urval

Behörighetskrav

Examen från ett utbildningsprogram omfattande minst 180 hp (inklusive ett examensarbete om minst 15 hp) såsom socionom-, sociala omsorgs-, sjuksköterske-, psykolog- läkar- eller lärarprogrammet, alternativt från andra vårdinriktade eller pedagogiska program.

Förklarande tillägg

Detta förkunskapskrav syftar till att fånga upp kunskaper och färdigheter som tillägnas genom studier och arbete/praktik med människor i professionella relationer som exempelvis patient/vårdare, klient/behandlare och/eller elev/lärare.

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt