På Malmö universitet kan du utbilda dig både till tandläkare, tandhygienist och tandtekniker. Som tandläkare och tandhygienist jobbar du för att ge människor i olika åldrar bättre munhälsa. Som tandhygienist jobbar du mycket tekniskt med form och material.

Tandhygienistutbildning

Som tandhygienist arbetar du för att främja en god och jämlik munhälsa för människor i alla åldrar. Du undersöker bland annat patienters munhälsostatus, utreder behov av munhälsovårdande insatser och genomför olika behandlingar som till exempel att förebygga och behandla karies och sjukdomar i tandens stödjevävnader.

Mer om Tandhygienistutbildningen

Tandläkarutbildning

Som tandläkare arbetar du med mun- och tandsjukdomar. Programmet vänder sig till dig med naturvetenskapligt intresse som trivs i ett patientnära arbete. Du kommer få lära dig att förebygga, diagnosticera, lindra och bota sjukdomar och olika tillstånd i munnen och samtidigt tränas i din förmåga att möta människor i olika åldrar. Efter genomförd utbildning kommer du att arbeta i nära samarbete med tandsköterskor, tandhygienister och tandtekniker.

Mer om Tandläkarutbildningen

Tandteknikerutbildning

Utbildningen passar dig som har känsla för färg och form, men som även tycker om kemi och fysik. De teoretiska ämnena är viktiga för att kunna förstå materialens egenskaper och hur materialen beter sig i kroppen och i munmiljön. Som tandtekniker skapar du helt nya tänder och tandersättningar åt patienter. 

Mer om tandteknikerubtildningen