Bild och text kan användas på många sätt för att informera, kommunicera och påverka. På Malmö universitet finns utbildningar för dig som vill lära dig mer om media, design och kommunikation och dess förhållande till framtidens teknik och medier. För dig som är intresserad av formgivning kan ämnen som grafisk design, visuell kommunikation och produktdesign vara aktuella. Vi har även fristående kurser i ämnen som fotografering, rörlig bild, kreativt skrivande och mycket mer.

Hitta utbildning

Du kan läsa både kurser och program inom media, design och kommunikation på både grundnivå och avancerad nivå. 

En kurs för dig som vill utveckla ditt tänk

Ett sammanhang där man får växa i sin kreativitet och själv sätta gränserna för vad som är möjligt var det som lockade Casper Jarmo att läsa kursen Experimentell medieproduktion.

En kurs för dig som vill utveckla ditt tänk

Ett sammanhang där man får växa i sin kreativitet och själv sätta gränserna för vad som är möjligt var det som lockade Casper Jarmo att läsa kursen Experimentell medieproduktion.

Teknik i framkant

Kursen innehåller övervägande praktiskt arbete med teknik som ligger i framkant. Teknik som Casper Jarmo i kontakt med branschen upptäckt att alla ännu inte har koll på, till exempel binaurala ljudinspelningar, projection mapping och mixed reality walks.

– Jag tror det är det bästa sättet att lära sig på, att dyka in i det och bara prova och köra. För du har ju inte den pressen som vi har i arbetslivet att du måste leverera. Du har tid på dig att misslyckas och experimentera.

Utbyte från grupparbeten och individuell slutproduktion

Kursen kan sökas av studenter från många olika bakgrunder, förkunskaper inom medieproduktion är enligt Casper Jarmo inte nödvändigt. Han kunde själv fördjupa de kunskaper han hade tagit till sig från sin kandidatutbildning i visuell kommunikation.

– Jag det var schysst upplagt att det är mer grupparbeten i början, just för att folk är på olika kunskapsnivåer och vi kan peppa varandra och komma med idéer. Under kursen kunde vi plocka av varandra för alla har nånting att komma med. Sen fick vi chansen att göra en större individuell produktion i andra halvan av kursen.

I sin slutproduktion kombinerade Casper Jarmo kursens olika delmoment i en immersiv interaktiv live performance. I en byggnad som var rivningshotad blev publiken deltagare i den improviserade teaterföreställningen. Därtill livestreamades produktionen och den blev efteråt också en dokumentär.

– Min påhittade story hade en förankring i en diskussion som pågick i samhället. Jag bjöd in politiker, folk som jobbar för Helsingborgs stad och deltagare som jag inte kände och satte dem i publiken. Byggnaden fick senare bygglov och revs inte.

Ett nytt tänk

Vid sidan av studierna driver Casper Jarmo en mediebyrå och det är framför allt ett nytt tänk han tar med sig från kursen in i arbetslivet.

– Jag har utvecklat hur jag pratar med kunder nu och pitchar idéer på ett helt annat sätt. Förr vad det mer att jag bara lyssnade på vad de ville ha och sa ’okej ni vill ha en video, då kan vi göra en video’. Nu kommer jag snarare med fler frågor, jag har ett annat tänk med mig att pusha och se var gränserna ligger på ett annat sätt än vad jag gjorde, eller vågade göra, innan.