Kunskaper inom ekonomi behövs i alla branscher och inom alla typer av yrken. Du kan välja mellan utbildningar inom bland annat logistik, mäklarrätt och fastighetsföretagande där du får kompetens inom till exempel affärssystem och ekonomisk styrning. Du kan också rikta in dig på ämnen som ledarskap, projektledning och processledning.

Hitta utbildning

På Malmö universitet kan du välja att studera program eller kurser inom ekonomi och ledarskap på grundnivå och avancerad nivå.

Läs en kurs

Hos oss kan du läsa fristådende kurser inom ekonomi och ledarskap och även juridik. Vi har kurser för dig som aldrig läst inom området tidigare eller för dig som vill bättra på dina kunskaper och fördjupa dig.

Bläddra bland kurser

 

"Jag kan inte annat än att rekommendera det till andra"

Sara Fakhro är från början utbildad inom arbetsvetenskap och började jobba direkt efter examen. Efter några år i arbetslivet kände hon att hon ville vidareutveckla sig och sökte in till magisterutbildningen Ledarskap och offentlig organisation. Idag arbetar hon som utredare och tycker att...

"Jag kan inte annat än att rekommendera det till andra"

Sara Fakhro är från början utbildad inom arbetsvetenskap och började jobba direkt efter examen. Efter några år i arbetslivet kände hon att hon ville vidareutveckla sig och sökte in till magisterutbildningen Ledarskap och offentlig organisation. Idag arbetar hon som utredare och tycker att utbildningen har gett henne ett värdefullt helikopterperspektiv i sitt arbete.

Varför valde du att studera en magister?

– Jag har arbetat inom flera olika myndigheter och valde programmet för att jag är intresserad av ledarskapsfrågor och för att jag vill lära mig mer om processen inom offentliga organisationer.

Vad var största skillnaderna mellan att läsa på kandidat- och magisternivå?

– Det är mer avancerat. Jag lärde mig att tänka på ett nytt sätt och analyserade frågor mer och var tydligare än tidigare. Jag hade mer driv och var mer fokuserad när jag läste magisterprogrammet eftersom jag hade arbetslivserfarenhet som gynnade mig och var därför också mer målinriktad.

Vad var bäst med utbildningen?

– Det jag gillade mest var samarbetet som universitetet har med olika organisationer. Vi hade en gruppuppgift där vi fick hjälpa Polisen med frågor om stor personalomsättning och fick sedan redovisa vårt resultat för chefer och HR-personal, det är något jag kommer minnas länge.

Hur var din upplevelse att studera på Malmö universitet?

– Väldigt bra! Jag kan inte annat än att rekommendera det till andra. Lärarna har lyssnats på oss och tagit till sig våra synpunkter och vi har haft möjlighet att delta i seminarier och föreläsningar på universitetet. Bland annat har jag fått se och lyssna på Dalai Lama!

– Lärarna är oerhört kompetenta. Det bästa med klassen var att alla studenter hade olika grundutbildning och arbetslivserfarenhet och delade med sig av det under utbildningen. Tack vare det lyftes diskussionerna och seminarierna.

Vad har du haft för nytta av utbildningen i ditt nuvarande arbete?

– Jag har stor nytta av utbildningen i ett av sidoprojekten jag ingår i. Jag har fått ett helikopterperspektiv i mitt arbete och större förståelse för styrning av myndigheter. Jag är mer medveten om arbetet som ligger bakom att olika beslut fattas i offentlig sektor och hur besluten sen påverkar både medarbetare och allmänhet.