Om du väljer läraryrket väntar ett stimulerande och spännande arbete. Att utbilda morgondagens vuxna innebär att ständigt utvecklas och utmanas i sin yrkesroll. Läser du ett arbetsintegrerat program arbetar du halvtid med lön parallellt med studierna.

För att du ska få en utbildning som bygger på forskning och beprövad erfarenhet har Malmö universitet ett nära samarbete med regionens skolor. Som student deltar du aktivt i verksamheten vid en skola under hela din studietid. Du erbjuds en yrkesutbildning i en inspirerande miljö med tillgång till aktuell forskning och utveckling.

Arbetsintegrerad lärarutbildning innebär att du studerar till lärare samtidigt som du får en deltidsanställning på en skola under tiden du studerar.

Utbildningen ges på heltid under första året. Resterande år läser du kurser på halvfart under eftermiddag eller kväll, i kombination med verksamhetsintegrerade kurser och arbete på skola. Under somrarna studerar du kurser på 7,5 hp.

Genom upplägget kommer studierna till grundlärare att vara klara på fem år. Studier till ämneslärare tar sex år att genomföra.

Studievägledning för dig som vill bli lärare

Har du frågor om behörighet, tillgodoräknande eller lärarutbildningarna är du välkommen att kontakta studievägledningen vid Fakulteten för lärande och samhälle.

Kontakta studievägledare

Inriktningar