Om utbildningen

Medieteknik har stor betydelse för vårt professionella och vardagliga liv. Medieteknologier är en naturlig del av hur vi arbetar, umgås och lever våra liv. I den här utbildningen får du lära dig att designa, styra och leda olika typer av medieproduktionsprocesser och medieprojekt i en konstant föränderlig mediemarknad.

Programmet riktar sig till dig som tycker att medieteknik och medieproduktion är spännande, och gillar att se saker från olika perspektiv. Målet med utbildningen är att du ska kunna utveckla den kompetens som behövs för att arbeta inom dagens alltmer digitaliserade mediebransch.

Utbildningen innehåller kurser som handlar om planering, ledning och publicering av medieproduktioner i olika kanaler och plattformar. Du förbereds för att skapa innovativa och effektiva arbetsprocesser i kurser med ett branschnära fokus. Programmet ger dig även kunskap om marknaden utifrån både producenternas och kundernas perspektiv.

Genom valfria kurser får du under programmet möjlighet att specialisera dig utifrån dina egna intressen. Du kan nischa din utbildning mot olika medietäta branscher. Till exempel TV, radio, film, kommunikation, utbildning, underhållning, med flera. Du kan också nischa din utbildning mot olika aspekter av medieproduktion. Till exempel grafisk design, webbpublicering, marknadsföring.

Du kan även studera utomlands; Malmö universitet har samarbete med många partneruniversitet runt om i världen. Du har också möjlighet att söka och göra praktik på ett företag eller i en organisation.

Programmet leder till en kandidatexamen inom huvudområdet medieteknik.

Efter examen

Medieteknik är idag integrerad i det dagliga arbetet inom i stort sett alla företag och verksamheter. Personer som har specialiserad kunskap inom medieteknik behövs numera överallt.

En typisk roll som våra studenter siktar mot är ledare inom medieproduktion. Med de valfria kurserna kan du även rikta dig mot kreativt arbete inom media för att exempelvis ta fram medieinnehåll, eller nya produkter och tjänster.

Medarbetare med kompetenser från detta program finns i princip inom alla branscher och områden, till exempel kommunikation, underhållning, mode, inredning, spel, handel och tillverkningsindustri.

Programmet förbereder dig också för studier på avancerad nivå, inte minst till masterprogrammet Media Technology: Strategic Media Development.

Behörighet och urval

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Urval

Betyg 66%, Högskoleprov 34%

Kontakt