- Bluyssen, Philomena (2009) The Indoor Environment Handbook : How to Make Buildings Healthy and Comfortable. London: Taylor and Francis. Tillgänglig som E-bok.
- Lidström, V. (senaste upplagan). Vårt Vatten. Stockholm: Svenskt Vatten-Vattenbokhandeln
- Siggelsten, S. (senaste upplagan). El i byggnader. Studentlitteratur, Lund.
- Warfvinge, C. & Dahlblom, M. (senaste upplagan). Projektering av VVS-installationer. Studentlitteratur, Lund.
- Av institutionen utdelat material om akustik.
EduSinglePage
Om kursen
Installationstekniken är en viktig del inom husbyggnad för att skapa komfortabla innemiljöer med hänsyn till luftkvalitét, termisk och akustisk komfort samt sådant som kan tyckas vara självklart för många så som fungerande el, belysning, vatten och avlopp. I denna kurs lär sig studenterna om grunderna för dessa delar samt även om viss dimensionering. De får även lära sig om samspelet mellan de olika delarna och om hur detta påverkar både innemiljön och energianvändningen.
Denna kursen ges som del av program:
Kursinnehåll
Kursen syftar till att studenten ska utveckla kunskaper om och färdigheter i att utforma de installationstekniska systemen i husbyggnader med hänsyn till myndighetskrav, innemiljö, akustik och energiprestanda. Kursen syftar även till att studenterna ska utveckla kunskaper och förståelse om tekniska system utanför husbyggnader för energi- och vattenförsörjning.
Behörighetskrav
BT120A: Tentamen 1 (5 hp) och Inlämningsuppgifter 2 (2 hp).
Kurslitteratur
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).