- Abrahamsson, Per (2009), Systematisk Produktutveckling, R & D management, Höör.
- Andersen, Erling S. & Schwencke, Eva (2013). Projektarbete: en vägledning för studenter. 1. uppl. Lund: Studentlitteratur
- Bass, L.: Clements, P.: Katzman, R. Software Architecture in Practice. Addison-Wesley, 3:e utgåvan, 2012
- Björklund, Maria & Paulsson, Ulf (2012). Seminarieboken: att skriva, presentera och opponera. 2. uppl. Lund: Studentlitteratur
- Myers, G.: Badgett, T.: Sandler, C. The Art of Software Testing. John Wiley & Sons, 3:e utgåvan, 2011
- Pahl, Gerhard & Wallace, Ken (red.) (2007). Engineering design: a systematic approach. 3rd ed. Berlin: Springer (finns som e-bok)
Studenten förväntas också söka, värdera och använda relevant litteratur på egen hand.
EduSinglePage
Om kursen
Studenten skall genom att tillämpa ämneskunskaper utveckla en fördjupad förståelse för det datatekniska ämnesområdet och lämpliga arbetsmetoder.
I kursen utvecklar och programmerar studenten ett inbyggt system som del av en produkt som konstrueras i projektgrupper.
Studenten utvecklar fördjupad förståelse för och erfarenhet av professionellt arbete i ett verklighetsförankrat ingenjörsprojekt.
Denna kursen ges som del av program:
Kursinnehåll
Kursen innehåller projektarbete med tillämpning av ämneskunskaper i projekt som drivs enligt principer inom programvaruteknik
Kursen innehåller följande moment:
- Teknisk problemlösning och lösningsutvärdering
- Strukturerad och iterativ programvaruutveckling
- Projektplanering
- Design och användning av arkitekturer och komponentbaserad utveckling
- Testning av programvaras kvalitet och tillförlitlighet
- Vidareutveckling och återanvändning av programvarukomponenter
Behörighetskrav
DA339A Objektorienterad programmering, DA393A Systemutveckling och projekt för ingenjörer
30 hp från kurser på andra läsåret på högskoleingenjörsprogrammet i Datateknik och mobil IT, varav minst 2 av kurserna DA382A (7,5 hp), DA267A (7,5 hp), samt DA383A (7,5hp) ska ingå.
Utöver ovanstående formella förkunskapskrav förutsätts även att studenten har kunskaper från kursen DA343A Objektorienterad programutveckling, trådar och datakommunikation.
Kurslitteratur
Kursvärdering
Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).