Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
29 mars 2027 - 6 juni 2027
Kod för kursen: NL230C

Denna kurs ges inom kurspaket:

Kursinnehåll

I kursen behandlas grundläggande kunskaper i ekologi, förekomst av naturresurser och människans nyttjande av naturen ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv samt lärande för hållbar utveckling. I kursen behandlas även jordklotets utveckling och de geovetenskapliga förutsättningarna för ekosystemen i ett långt utvecklingsperspektiv. Evolution med förändringar av arter och artbildning behandlas för att ge en bild av de processer som ligger bakom biologisk mångfald och varför organismer kan bli resistenta mot antibiotika och pesticider. Det didaktiska innehållet i kursen fokuserar på planering och genomförande av lärandeaktiviteter.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: NL229C-Naturkunskap och lärande: Om naturvetenskap.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).