EduSinglePage
Denna kurs ges inom kurspaket:
Kursinnehåll
Kursen är den sjätte och sista i professionsämnet naturkunskap och lärande. Ämnets olika delar diskuteras här som en helhet och dess roll i skolan och i relation till andra undervisningsämnen behandlas. Vidare problematiseras ämnets varierande karaktär beroende på sammanhang.
Förutom kunskap om naturkunskapsämnets karaktär och ”tvärämnesdidaktik” utvecklar studenten kunskap om de globala hållbarhetsmålen, gentekniska tillämpningar, etiska perspektiv på genteknikens möjligheter och konsekvenser samt modern fysik.
Kursen behandlar hur undervisning i naturkunskap kan utformas inom olika gymnasieprogram. Elevers olika intressen för naturvetenskap och Agenda 2030 tas som utgångspunkt för undervisningen. Ämnesinnehållet i kursen avser komplexa frågor kopplade till hälsa, miljö och hållbarhet, genteknik, modern fysik samt den historiska framväxten av och innehållet i teorier om materia och växelverkan. Inom kursen ges studenterna möjlighet att bearbeta och fördjupa sina erfarenheter från verksamhetsförlagd utbildning.
Behörighetskrav
Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: NL227C Naturkunskap och lärande: Hållbart samhälle - Energi- och kemikalieanvändning (genomgången) (eller motsvarande kunskaper)Se även tillträdeskrav i utbildningsplanen.
Kurslitteratur
Aktuell litteraturlista finns i kursplanen
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).