Litteratur i form av bokhänvisningar, e-böcker, media, webbaserat material och vetenskapliga artiklar tillhandahålles via separata bilagor.
Utöver detta förväntas studenten självständigt söka, samla in och bedöma relevant litteratur i enlighet med den pedagogiska modellen för utbildningen. Litteraturen är huvudsakligen på engelska.
EduSinglePage
Denna kursen ges som del av program:
Kursinnehåll
Kursen syftar till att ge möjlighet för studenterna att uppdatera befintliga kunskaper och färdigheter inom diagnostik, förebyggande och behandling av förekommande odontologiska sjukdomstillstånd till de förhållanden som gäller i svensk tandvård. Kursen förutsätter därför att studenten har tillräckliga odontologiska baskunskaper och färdigheter från tidigare genomgången tandläkarutbildning i land utanför EU/EES.
Kursen belyser samtliga diagnostiska och kliniska discipliner inom såväl den allmänna vuxentandvården som inom barn- och ungdomstandvården. Vikten av en helhetssyn på människan och dess situation betonas. Epidemiologi, förebyggande tandhälsoarbete, vårdhygien samt hälso-och vårdekonomi utgör en del av kursen. Orientering i tandvårdens organisation och styrning, författningar och regelverk samt kvalitetsarbete utgör ytterligare delar i kursen. Kursen inleds med en introduktion till svensk tandvård. Därefter följer moment med teoretisk och preklinisk färdighetsträning inom respektive disciplin.
Behörighetskrav
- Tandläkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz.
- Av Socialstyrelsen utfärdat beslut om utredning i form av kunskapsprov för tandläkare.
- Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.
Kurslitteratur
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).