- UN General Assembly. (2015). Transforming our world: the Agenda 2030 for Sustainable Development (RES/70/1).
- Bernitz, U. & Kjellgren, A. (2021). Introduktion till EU. Upplaga 7. Norstedts Juridik, Stockholm.
- Carter, N. (2018). The Politics of the Environment. Cambridge University Press
- Miller, G. & Spoolman, S. (2020). Living in the Environment. Cengage Learning Inc.
- Norén Bretzer, Y. (2021). Sveriges politiska system. Studentlitteratur, Lund.
Artiklar och övrigt material tillhandahålles elektronisk
EduSinglePage
Denna kurs ges inom kurspaket:
Kursinnehåll
Kursen syftar till att den studerande utvecklar kunskap om politiska system, strukturer och miljöpolitik i Sverige, på EU-nivå och globalt. Vidare syftar kursen till att ge en bild av miljörörelsens framväxt främst ur ett statsvetenskapligt perspektiv. Vidare ska den studerande utveckla kunskap och förståelse i att anlägga ett statsvetenskapligt förhållningssätt till kunskap, fakta och vetenskap.
Kursen innehåller en introduktion till statsvetenskapliga begrepp, teorier och modeller om makt, demokrati och medborgarskap samt en fördjupning i dagens politiska system inklusive miljöpolitiska aspekter och agendor. Kursen innehåller en orientering om miljöpolitikens och miljörörelsens framväxt där miljöpolitiska problem belyses ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv som inbegriper hållbar utveckling ur det miljövetenskapliga fältets perspektiv.
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2 och Engelska 6.
Urval
40% gymnasiebetyg - 40% högskoleprovet – 20% högskolepoäng
Kurslitteratur
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).