Eriksson T, Midlöv P, (2023) Farmakologi och farmakoterapi. Studentlitteratur, Lund 50 av 622 s.
Eriksson T, (2014) Apotekaren, receptarien och klinisk farmaci. Lunds universitet Med Cul rapportserie. 122 s.
FASS. Läkemedelsindustriföreningen. www.fass.se (senaste upplagan).
EduSinglePage
Denna kursen ges som del av program:
Kursinnehåll
Kursen är en utvidgning och fördjupning av tidigare kurs i klinisk farmaci och samhällsfarmaci I på programmet. Syftet med kursen är att studenten ska utveckla och fördjupa sin kompetens att arbeta konsultativt, systematiskt och etiskt med läkemedelsfrågor i vårdteamet, med patienten eller kunden och i samhället. Detta genom att vara inriktad på att identifiera, lösa och förebygga läkemedelsrelaterade problem (LRP). Kursen behandlar hur klinisk farmaci utövas och vilka kompetenser som behövs för utövandet. Kursen fördjupar kompetenser inom läkemedelsepidemiologi och farmakoterapi, baserat på EBM (evidensbaserad medicin) samt aktiviteter och metoder för att praktisera detta i ett vårdperspektiv med patient och sjukvårdspersonal i centrum. Studenten genomför fältstudier i vården med fokus på läkemedelsavstämning och läkemedelsgenomgång.
Behörighetskrav
För tillträde till kursen krävs godkända resultat i samtliga följande programkurser under termin 1-4 omfattande 120 högskolepoäng RP111B, RP112B, RP113A, RP121B, RP122B, RP123B, RP131B, RP132B, RP133A, RP134A, RP141B, RP142B, RP143B.
Kurslitteratur
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).