Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 50%
11 november 2024 - 30 mars 2025
Kod för kursen: EK130A

Om kursen

Kursens syfte är att studenten ska utveckla grundläggande förståelse av hur ett företag eller annan verksamhet fungerar samt kan styras och utvecklas i relation till ekonomisk hållbarhet. Studenten ska utveckla förtrogenhet med grundläggande begrepp, modeller, teorier och problemområden inom ekonomistyrning, extern redovisning och räkenskapsanalys. Studenten ska utveckla förmåga att använda olika grundläggande begrepp, modeller och teorier inom ekonomistyrning, extern redovisning och räkenskapsanalys i relation till informationsteknik samt ekonomisk hållbarhet.

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursens innehåll baseras på tre företagsekonomiska begrepp som är väsentliga för intern och extern styrning och redovisning av företag och/eller annan verksamhet: ekonomistyrning, extern redovisning och räkenskapsanalys i relation till ekonomisk hållbarhet. Kursen behandlar extern redovisning och räkenskapsanalys och ekonomistyrning och deras användning av informationsteknik för extern rapportering och analys. Grupp-projektet omfattar en integrering av momenten ekonomistyrning och extern redovisning samt räkenskapsanalys och genomförs som ett självständigt arbete i grupp. I det självständiga arbetet utvecklar studenten ytterligare kunskap och kompetens gällande informationsteknik för ekonomisk hållbarhet i relation till ekonomistyrning, extern redovisning och räkenskapsanalys samt analys och problemlösning. Kursen inkluderar grundläggande kunskap inom akademiskt skrivande.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

USstudent@mau.se