EduSinglePage
Om kursen
Syftet är att studenterna ska utveckla grundläggande kunskaper om hur olika sociala, kulturella och materiella processer påverkar människors vardagliga liv i staden samt hur ett sådant vardagslivsperspektiv kan användas som redskap i stadsplaneringen. Syftet är vidare att studenterna ska utveckla grundläggande förmåga att med hjälp av kvalitativa etnografiska metoder, genomföra fältarbete för att undersöka människors vardagliga liv i staden.
Denna kursen ges som del av program:
Kursinnehåll
Kursen omfattar:
- Teoretiska perspektiv på hur olika sociala, kulturella och materiella processer påverkar människors vardagliga liv i staden
- Teoretiska perspektiv på hur ett vardagslivsperspektiv kan användas som verktyg i stadsplaneringen
- Etnografiska metoder för att undersöka människors vardagsliv i staden
- Fältarbeten och områdesanalyser
- Akademiskt skrivande
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c, Naturkunskap 1b eller Naturkunskap 1a1 + 1a2, Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2 och Engelska 6.
Kursvärdering
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).