Kurs, avancerad nivå
7.5 hp
Malmö | dagtid | 100%
3 maj 2027 - 6 juni 2027
Kod för kursen: FO602A

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

I kursen fördjupar studenten sig i social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i relation till såväl globala frågor som till förskolans konkreta verksamhet samt förskolläraren som samhällsmedborgare och yrkesprofessionell. Studenten väljer ett globalt mål att problematisera utifrån vetenskapliga och etiska aspekter samt konkretisera i relation till förskolans kontext. Vidare utvecklar studenten en vision som ska kunna ligga till grund för handling i det pedagogiska arbetet. Studentens egna erfarenheter från förskolans praktik används som utgångspunkt för att bearbeta kursens centrala innehåll.



Inom ramen för akademisk literacy fördjupar studenten sina kunskaper och förmågor inom retorik och argumentation.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: FO276A-Barndom och lärande: Naturvetenskap, teknik och didaktik i förskola.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).