Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
10 november 2025 - 18 januari 2026
Kod för kursen: RL236C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

I kursen behandlas identitetsskapande med fokus på levd religion. Särskilt uppmärksammas judendom, kristendom och islam ur ett religionshistoriskt perspektiv. Centralt i kursen är interkulturalitet och interkulturella processer. Genom studiebesök hos lokala religiösa samfund i närsamhället studeras religion i sitt levda sammanhang, i syfte att använda närmiljön som resurs i undervisningen.

Kursen syftar till att studenten ska utveckla kunskaper om och problematisera hur identiteter konstrueras, förmedlas och tar sig uttryck i ett mångkulturellt samhälle med fokus på de monoteistiska religionerna judendom, kristendom och islam i historia och nutid. Kursen syftar vidare till att studenten utvecklar grundläggande kunskaper om interkulturalitet och levd religion. Kursen innehåller också en grundläggande orientering om olika lärandeteorier.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: RL215C-Religion och lärande: Religion, etik och livsfrågor.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).