Kurs, grundnivå
7.5 hp
Malmö | dagtid | 100%
2 september 2024 - 4 oktober 2024
Kod för kursen: SC121B

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenten utvecklar grundläggande kunskaper om sociologiska begrep och teorier, som beskriver samhällsstruktur, socialt samspel och social förändring – av relevans för det sociala arbetet. Sociologisk teori diskuteras och tillämpas på olika företeelser i det moderna samhället som till exempel arbetsliv, socialisation, avvikande beteende, utbildning, familjeliv, social stratifiering, befolkningsfrågor, exklusion och inklusion, stat och offentliga organisationer samt det civila samhället. Utifrån olika maktperspektiv behandlas frågor om social stratifiering: klass, genus, etnicitet osv. Företeelserna diskuteras med utgångspunkt i såväl nationella som internationella och historiska perspektiv. Slutligen behandlas konsekvenserna av samhälleliga förändringar för utformningen av svensk socialpolitik och praktiskt socialt arbete.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c och Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

hsvagledning@mau.se