Kurs, grundnivå
7.5 hp
Malmö | dagtid | 100%
30 augusti 2027 - 1 oktober 2027
Kod för kursen: SC161C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenten fördjupar sina kunskaper inom huvudområdet socialt arbete med tonvikt på organisation, profession, ledarskap och etik. Vidare syftar kursen till att studenten fördjupar sin personliga och professionella kompetens.

Kursen består av två delkurser.



Kursen består av två delkurser.



Delkurs 1: Det sociala arbetets organisering och professionalisering, 6,5 hp

Innehåll

Delkursen tar sin utgångspunkt i professionellt socialt arbete som analyseras utifrån teorier om organisation, profession, och etik. Särskild vikt läggs vid förhållandet mellan organisationsform och dess betydelse för professionellt och etiskt förhållningssätt i praktiskt socialt arbete. Även frågor kring digitalisering, välfärdsteknik samt ledarskap berörs i kursen.

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs godkända kurser SC111C, SC112B, SC113A, SC121B, SC122A, SC123D, SC131D, SC141D, SC142A och SC143A på Socionomprogrammet.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

hsvagledning@mau.se