Kurs, avancerad nivå
9 hp
Malmö | dagtid | 100%
28 augusti 2028 - 5 november 2028
Kod för kursen: SL628B

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursens fokuserar språk och språkbruk ur ett brett perspektiv. Etnicitet, genus och klass utgör utgångspunkter för granskning av hur språk behandlas i skolans styrdokument, i läromedel och i olika texter eleven möter. Dessutom behandlas hur innehålls- och språkintegrerat arbete praktiskt kan tillämpas i undervisningen. Studentens erfarenhet från verksamhetsförlagd utbildning bearbetas och fördjupas. Stöttning av elevers språk- och kunskapsutveckling problematiseras.
Läromedels roll, funktion och historia diskuteras. Olika aspekter av läromedel i svenskämnet, t.ex. bildanvändning, digitalisering, genusförståelse, jämställdhet och jämlikhet problematiseras.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: LL204G-Självständigt arbete i fördjupningsämnet.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt