Presentation

Lucy Cathcart Frödén arbetar med konstnärlig forskning, språk och kreativa samarbeten, framförallt med ljud och musik som fokus. Hon doktorerade på the University of Glasgow, där hennes avhandling hette 'Echolocations: exploring integration and the ethics of participation through collaborative songwriting'. Hon är intresserad av hur konstnärlig kollaboration kan skapa solidaritet i situationer av systemiskt våld.

Tidigare arbetade hon på ett konstnärligt forskningsprojekt i Skottland, Distant Voices, som utforskade återintegrering efter fängelse genom kollaborativ låtskrivande med människor med erfarenhet av kriminalvården. Hon ledde även arbetet med projektets poddserie, The Art of Bridging.

Här på Malmö Universitet arbetar hon med projektet 'Conviviality and Contamination' som leds av Professor Oscar Hemer, och består av en serie evenemang och workshops i Göteborg, Malmö och Berlin med en grupp författare och akademiker med anknytning till Sydafrika. Projektet kommer att leda till ett specialnummer av tidningen PARSE (Platform for Artistic Research in Sweden).

Hon håller också på att utveckla nya konstnärliga kollaborationer som utforskar och dokumenterar ljudmiljön i mångspråkiga städer.

Forskningsprojekt