Kurs, grundnivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
10 november 2025 - 18 januari 2026
Kod för kursen: BL215C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursens syfte är att studenten ska utveckla kunskaper om och färdigheter i hur visuella kulturer och kommunikation kan studeras och förstås. Kursen syftar också till att studenten ska utveckla sin didaktiska och bilddidaktiska kompetens. Dessutom ska studenten utveckla kunskaper om och färdigheter i gestaltande arbete som utforskande metod.

Kursen ger en introduktion till hur visuella kulturer och kommunikation kan studeras och förstås. Analoga och digitala tekniker, samt kombinationer av dessa, används i arbetet med gestaltning som utforskande metod. Bildanalys introduceras och praktiseras. Även digital bildredigering tränas. Kursens integrerade utbildningsvetenskapliga kärna på 3 hp har fokus på lärandeteori (mål 1) vilket också vidareutvecklas ämnesdidaktiskt (mål 2). Vidare tränas det ämnesdidaktiska språket med fokus på verbalisering och värdering av progression i gestaltande arbetsprocesser (mål 3) samt bildanalys (mål 5). Loggbok används i kursen som en variant av portfoliometodik.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: BL214C Bild och lärande: Ungdomar och bilder (genomgången)

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt