Kurs, grundnivå
7.5 hp
Malmö | dagtid | 100%
16 december 2024 - 17 januari 2025
Kod för kursen: RP113A

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenterna ska förvärva kunskaper om hur läkemedel och liknande produkter tas fram, hur de omsätts i människokroppen, hur de påverkar sjukdomsprocesser samt grundläggande metodiker som används inom området.

Kursen ger en introduktion till läkemedelsutveckling, farmakokinetiska, farmakodynamiska och toxikologiska grundprinciper samt läkemedelsanvändning hos patienter. Grundläggande forskningsmetodik samt farmakologiska principer för hur läkemedel verkar, samt principerna för administration, absorption, distribution, metabolism och elimination av läkemedel behandlas. Begreppet EBM (evidensbaserad medicin) introduceras liksom principerna för läkemedelsval och rekommendationer.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 1a eller Fysik 1b1 + 1b2, Kemi 2 och Matematik 4 eller Matematik D.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

hsvagledning@mau.se