Lärandenätverket Samskapa Malmö är en resurs för dig som vill utforska eller utveckla arbetssätt som är mer inkluderande och samskapande. Ambitionen med initiativet är att gemensamt växla upp våra sätt att bidra till hållbarhet, rättvisa och inkludering i Malmö.

Ett lärandenätverk för ett hållbart, inkluderande och rättvist Malmö

Vägen till en bättre framtid går via varje individs möjlighet att påverka sitt eget liv och kunna samskapa sina sammanhang. Potentialen i att bli inkluderad och ha inflytande finns alltid närvarande oavsett om rollen är medarbetare, elev, boende eller brukare. Vi som arbetar med samhällsutveckling kan välja att försöka skapa goda förutsättningar för detta genom att engagera mångas röster, makt och resurser – men ofta är det svårt att få till.

Bli en del av Samskapa Malmö

Nätverket är öppet för alla som står bakom syftet oavsett bakgrund. Förhoppningen är ett nätverk med en bredd av perspektiv och representerar från offentlig sektor, sociala rörelser, idéburna organisationer, akademi, näringsliv och ideellt engagerade medborgare. 

För alla som vill utmana  etablerade strukturer kan Samskapa Malmö bli en praktikgemenskap – ett "community of practice" – där vi gemensamt utforskar samarbete och inkludering kopplat till ledarskap och arbete med komplexa samhällsutmaningar. Som medlem i nätverket kan man engagera sig och delta helt efter egen kapacitet. 

Vad erbjuder nätverket?

  • Ny inspiration och kunskap om samskapande i praktiken genom att vi lär av varandra.
  • Kollegialt stöd och stärkta relationer över organisations- och sektorsgränser.
  • Möjlighet till oväntade samarbeten och nya initiativ att utvecklas. 
  • Nätverksträffar och inbjudan till tematiska träffar och utbildningar.

Anmäl intresse till nätverket och få inbjudningar till vårens aktiviteter

Aktiviteter våren 2025

Anmälan är öppen till några av vårens aktiviteter.

4 juni: Samskapa Malmö - nätverksträff

Träffen anordnas i samarbete med Malmö stads fritidsförvaltning som nyligen fått uppdraget att samordna kommunens insatser för lokal utveckling. Uppdraget har till syfte att stödja Malmö stad att bättre förstå och möta lokala behov, att främja närdemokrati och att samordna insatser enligt Agenda 2030 för bättre ekonomiska, sociala och miljömässiga förhållanden.

I Malmö finns en stark tradition där offentliga aktörer och föreningar arbetar nära och tillsammans med Malmöborna. Här finns många inspirerande exempel på hur engagemang, förvaltningsuppdrag och handlingskraft kan förenas.

Välkommen du som är engagerad för lokalt utvecklingsarbete i Malmö – oavsett om du kommer från kommunen, föreningslivet, näringslivet, sociala rörelser eller deltar som engagerad medborgare.

Anmälan till nätverksträffen

Tid och plats

4 juni 13.00 –16.00, Kockums Fritid. 

Kontaktpersoner