Kurs, avancerad nivå
15 hp
Malmö | dagtid | 100%
24 februari 2025 - 2 maj 2025
Kod för kursen: SM722A

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen omfattar ett 15 högskolepoängs examensarbete. Således ingår en fördjupning inom ämnet omvårdnad med inriktning mot specialiseringens fokus och forskningsprocessen, olika forskningsdesign där metod för insamling och analys av data behandlas i kursen. Därutöver behandlas forskningsetiska aspekter, systematiskt och organiserad hantering och identifiering av relevant information. I kursen diskuteras och behandlas även vikten av ett kritiskt analytiskt förhållningssätt och akademiskt skrivande med särskilt fokus på språkbruk, problematiserande texter och slutsatser.

Kursen syftar till att studenten ska utveckla fördjupade kunskaper inom specialiseringen; specialistsjuksköterska med inriktning mot medicinsk vård samt inom ämnet omvårdnad. Kursen syftar också till att studenten självständigt genomför ett examensarbete baserat på forskningsprocessens alla delar, och som reflekterar en förmåga och en färdighet i att se sambandet och relationen forskning, beprövad erfarenhet och specialiseringens yrkesutövande.

Behörighetskrav

Sjuksköterskeexamen omfattande 180 hp, vilket inkluderar ett självständigt arbete om 15 hp. Yrkesverksam som sjuksköterska med svensk legitimation motsvarande ett års tjänstgöring samt genomgången kurs, d.v.s. närvaro vid obligatoriska moment i kurs: SM714A Forskningsmetodik, 7,5hp eller motsvarande.

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt