Kurs, avancerad nivå
7.5 hp
Distans | dagtid | 50%
11 november 2024 - 19 januari 2025
Kod för kursen: AV702G

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen behandlar teorier och begrepp om individers lärande om karriärer ur ett livsloppsperspektiv, dvs. karriärlärande. Frågor som studeras är hur och varför människor utvecklar kunskap om vägar mellan utbildning och arbetsliv över tid. I kursen behandlas även frågor som vilken betydelse skola, arbetsliv och sociala nätverk har för människors kritiska förståelse av sig själva i utbildnings- och arbetslivskontexter. I detta sammanhang behandlas även hur karriärlärande används vid övergångar mellan utbildningar och arbeten. Teorier och begrepp används för att kunna göra en planering av aktiviteter för karriärlärande.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: AV701G-Arbetsvetenskap: Karriärövergångar ur ett samhälls- och organisationsperspektiv.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).