Kurs, grundnivå
12 hp
Malmö | dagtid | 100%
2 september 2024 - 3 november 2024
Kod för kursen: UV251C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

I kursen diskuteras vad det innebär att vara lärare mot bakgrund av studenternas egna ämnestillhörigheter och i förhållande till styrdokument för undervisning i skolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.Studenterna ska vidare utveckla sin förståelse för skolväsendets historia och organisation ur ett läroplansteoretiskt perspektiv. I kursen bearbetas och fördjupas studenternas erfarenheter från verksamhetsförlagd utbildning. Kursen inramas av pedagogikens och didaktikens utveckling och innehåll i förhållande till andra vetenskapsområden.

Behörighetskrav

Högskoleutbildning om minst 180 hp, samt ytterliga krav på högskolepoäng inom specifika skolämnen. Se behörighetskrav för respektive inriktning i utbildningsplan för Kompletterande pedagogisk utbildning (LALKP).

Kursvärdering

Studenter som deltar i eller har avslutat en kurs ska ges möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av universitetet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).