Presentation

Joshka Wessels är en dokumentärfilmare och Docent i Medie- och Kommunikationsvetenskap vid Institutionen för konst, kultur och kommunikation – K3, Fakulteten för kultur och samhälle med bakgrund i visuell antropologi. Hon undervisar på internationella MA-kursen för Communication for Development (ComDev)

Hennes intressen är i medborgarmedia och sociala rörelser och hon har expertis inom miljömässiga frågor och konflikt områden. Vid sidan av dokumentärfilmer har hon även producerat Virtual Reality 360-upplevelser som hon har vunnit priser för. Hon är angelägen om att utforska användningen av video och uppslukande media i forskning och kombinera sina vetenskapliga och medieproduktionsfärdigheter i sina innovativa forsknings metoder.

Hon är för närvarande huvud forksare för flera forskningsprojekt i Sudan om motståndskraft mot klimatförändringar och graffitin och miljövårdens roll i sociala förändring. Vidare är hon engagerad i forskningsmiljö om syrier i Jordanien, Turkiet och Sverige i samarbete med Göteborgs universitet och ett projekt om postmigrant condition i Sverige under ledning av professor Maja Povrzanovic Frykman vid Malmö universitets forskningscentrum för studier av migration, mångfald och välfärd (MIM).