Kurs, grundnivå
10 hp
Malmö | dagtid | 100%
8 april 2024 - 26 maj 2024
Kod för kursen: VU321B

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

I kursen genomför studenten verksamhetsförlagd utbildning vilken följs upp i samtal och seminarier. Studenten deltar i skolans arbete utifrån de villkor som råder på partnerskolan. Studenten sätter sig in i skolans verksamhet genom att delta i kollegiala samtal och seminarier samt genom att ta del av skolans utvecklingsarbete.

Den verksamhetsförlagda och högskoleförlagda utbildningen integreras genom att studenten ges stöd och möjlighet på skolan att:

- reflektera över kopplingen mellan vetenskap och beprövad erfarenhet och den egna undervisningen tillsammans med handledare och andra studenter samt
- diskutera teori och etiska perspektiv hämtade från kurser i utbildningsvetenskap, ämne och ämnesdidaktik.

I denna kurs förväntas studenten ta ett stort ansvar för att utveckla sitt pedagogiska ledarskap samt fördjupa sina kunskaper om skolans verksamhet och värdegrund i relation det egna läraruppdraget. Studenten ska ta initiativ till och medverka i samtal med handledare och annan personal på skolan.

Ett fokus i kursen är att planera och dokumentera undervisning samt utvärdera den i det uttalade syftet att stödja och främja elevernas kognitiva, språkliga och kommunikativa förmåga. Studenten förväntas att självständigt fördjupa och anpassa sina ämneskunskaper till de aktuella elevgrupperna.

Studenten ska konsekvent använda teoretiska och etiska perspektiv hämtade från de högskoleförlagda kurserna.

I kursguiden presenteras kursens innehåll och betygskriterier. Lärandemålens innebörd utvecklas. Guiden används som stöd genom kursen av studenten, handledaren och universitetsläraren i samtal om studentens professionsutveckling.

Behörighetskrav

1. en generell examen om 180 högskolepoäng på grundnivå inom en huvudområdesgrupp, eller

2. en yrkesexamen

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

lsvagledning@mau.se