Kurs, grundnivå
12 hp
Malmö | dagtid | 100%
1 april 2024 - 26 maj 2024
Kod för kursen: VU281D

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

I kursen genomför studenten verksamhetsförlagd utbildning vilken följs upp i samtal och seminarier. Studenten deltar i skolans arbete utifrån de villkor som råder på partnerskolan. Studenten sätter sig in i skolans verksamhet genom att delta i kollegiala samtal och seminarier samt genom att ta del av skolans utvecklingsarbete.



Den verksamhetsförlagda och högskoleförlagda utbildningen integreras genom att studenten ges stöd och möjlighet på skolan att:

- reflektera över kopplingen mellan vetenskap och beprövad erfarenhet och den egna undervisningen tillsammans med handledare och andra studenter samt

- diskutera teori och etiska perspektiv hämtade från kurser i utbildningsvetenskap och yrkesdidaktik samt sitt yrke.

I denna kurs introduceras studenten i skolans uppdrag och verksamhet.

Lärarens uppdrag och skolan som pedagogisk miljö är i fokus. Med stort stöd av handledare ska studenten planera, genomföra, dokumentera och utvärdera viss undervisning med det uttalade syftet att skapa gynnsamma sociala relationer för lärande där främjandet av jämställdhet och jämlikhet särskilt beaktas. Därmed prövar och utvecklar studenten sitt pedagogiska ledarskap samt sin förmåga att använda teoretiska och etiska perspektiv hämtade från den pågående högskoleförlagda kursen samt pedagogisk teori som handledare och universitetslärare/vfu-lärare introducerar under kursens gång.

I kursguiden presenteras kursens innehåll och betygskriterier. Lärandemålens innebörd utvecklas. Guiden används som stöd genom kursen av studenten, handledaren och universitetsläraren i samtal om studentens professionsutveckling.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet samt kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper inom något eller några av de yrkesämnen som finns i gymnasieskolans yrkesprogram.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

lsvagledning@mau.se