Om kursen

En ingenjör arbetar i stor utsträckning med modeller av sin omvärld. Det handlar om att definiera problemställningar och att bryta ned dem till mindre, greppbara delar. Syftet med kursen är att studenten skall utveckla kunskaper i grundläggande naturvetenskap genom att tänka kritiskt kring olika modeller inom naturvetenskap och teknik och deras relation till den verklighet där de används, samt att tillgodogöra sig grundläggande färdigheter i att använda matematik och naturvetenskap i projekttillämpningar. Vidare syftar kursen till att bygga på resonemang och förståelse. Slutligen syftar kursen till att också inspirera till fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik.

Kursinnehåll

Syftet med kursen är att studenten utvecklar kunskap i grundläggande naturvetenskap genom att tänka kritiskt kring olika modeller inom naturvetenskap och teknik och deras relation till den verklighet där de används. Studenterna arbetar i grupp med givna arbetsuppgifter och dokumenterar sitt arbete i rapporter och i muntliga presentationer.

Följande innehåll behandlas i kursen:
• mekanik
• ellära
• strålning och energi
• modellering och beräkningar med programvara

Behörighet och urval

Behörighetskrav

DA339A Objektorienterad programmering



Utöver de formella förkunskapskraven förutsätts det att studenten har kunskaper inhämtade från kursen MA209A Analys A och linjär algebra

Urval

100% högskolepoäng

Kurslitteratur

Kursvärdering

Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt