Det här evenemanget har redan passerat
Liv Strömquist i svart polotröja, bild på boken tjej i rosa klänning

Möt författaren, konstnären och poddaren Liv Strömquist!

Liv Strömquist är en svensk serieskapare, författare och kulturpersonlighet som är känd för sina satiriska och samhällskritiska serier som ofta utforskar kön, politik och kultur. Sedan sin debut 2005 med boken Hundra procent fett har hon skapat sig en särställning som skarp satiriker och utmanare av normer och tabun. 2019 släpptes Den rödaste rosen slår ut som författarsamtalet kommer att handla om.

Liv Strömquist har blivit uppmärksammad både nationellt och internationellt för sitt arbete och betraktas som en framstående röst inom samtida svensk seriekultur. Hennes senaste bok Inne i spegelsalen utkom 2021. Hon poddar i bland annat Stormens utveckling och En varg söker sin pod. 2016 utsågs Liv Strömquist till hedersdoktor vid Malmö universitet.

Vad händer när kärleken tar slut?

Den rödaste rosen slår ut, romantisk kärlek från de gamla grekerna till reality-tv, är en samling humoristiska serie-essäer om hur historiska och samhälleliga förändringar har förändrat - och kanske förstört - "romantisk kärlek". I boken frågar sig Strömquist: kan romantisk kärlek överleva i en rationalistisk, konsumistisk värld?

I ett samtal med Sara Kjellberg, chef för Malmö universitetsbibliotek, pratar Liv Strömquist om sin bok Den rödaste rosen slår ut. Om hur kärlek överlever i dagens samhälle och hur vi påverkas av världen vi lever i.

Författarsamtalet är gratis och alla är välkomna. Ingen anmälan behövs. 

 

Mau Reads

Författarsamtalet arrangeras av Kultursamverkan vid Malmö universitet i samarbete med universitetsbiblioteket. På Malmö universitet ordnas varje termin bokcirklar och författarsamtal med jämna mellanrum som går under namnet Mau Reads.