Kurs, grundnivå
9 hp
Malmö | dagtid | 100%
23 december 2024 - 2 februari 2025
Kod för kursen: UV252C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen syftar till att studenten utvecklar kunskaper om ämnesdidaktik, bedömning och betygssättning i relation till gällande styrdokument och de krav som ställs i den kommande yrkesutövningen i grundskolans senare år, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Kursen fokuserar på ämnesdidaktik och bedömning. (Ämnes)didaktik kan ses som lärarnas professionsvetenskap och omfattar synsätt, teorier, modeller och praxiskunskap kring undervisning, undervisningsinnehåll, lärande och socialisation i relation till ämnesområdet. I kursen behandlas undervisning som problematiseras och kopplas till läroplanerna för skolans senare år, gymnasiet och vuxenutbildningen, (ämnes)didaktisk teori, det ämnesspecifika språket, ett första- och andraspråksperspektiv samt bedömning. Läromedel analyseras utifrån gällande läro- och kursplaner och olika pedagogisk-didaktiska perspektiv. I kursen behandlas såväl formativ som summativ bedömning. Studenternas erfarenheter från verksamhetsförlagd utbildning bearbetas i relation till kursinnehållet.

Behörighetskrav


Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: UV251C Pedagogik och didaktik, att vara lärare (genomgången)

Kurslitteratur

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt