Kontaktperson:
Fakultet/institution:
Forskningsmiljö:

Om projektet

För att leverera läkemedel till lungorna är inhalationsbehandling en effektiv teknik. Vi kommer att behandla centrala vetenskapliga frågor för utveckling av en ny, säker och effektiv inhalationsbehandling. Ett sådant inhalationsläkemedel kräver en lämplig pulverformulering och en anpassad inhalator. Projektet är ett samarbete med Nanologica AB (Södertälje), ett nanoteknologiföretag som utvecklar mesoporösa kiseldioxidpartiklar för tillämpningar inom life science, och Iconovo AB (Medicon Village, Lund), ett företag som utvecklar inhalationsanordningar.

Om du är intresserad och vill ha mer information vänligen kontakta sabrina.valetti@mau.se. Vi välkomnar ansökningar om praktik eller examensarbete.