Utbildning på Enheten för polisiärt arbete

Polisiärt arbete har en flervetenskaplig grund. Utbildningen innehåller perspektiv på polisiärt arbete utifrån ämnen som juridik, kriminologi, vårdvetenskap, beteendevetenskap, socialt arbete och statsvetenskap.

Polisprogrammet

Forskning på Enheten för polisiärt arbete

Polisiärt arbete har en flervetenskaplig grund och inom ämnet studeras polisiärt arbete utifrån ämnen som juridik, kriminologi, vårdvetenskap, beteendevetenskap, socialt arbete och statsvetenskap. Ett centralt forskningsområde är utvärdering av polisiära metoder.

Forskningsprojekt

Projektutvärdering av Sluta Skjut – implementering av Group Violence Intervention (GVI) i Malmö

Samarbeta med oss

Det går att samverka med oss på många sätt, både kopplat till vår forskning och till vår utbildning.

Uppdragsutbildningar

Enheten för polisiärt arbete erbjuder fort- och vidareutbildning för olika samhällsaktörer, till exempel kommuner, frivilligorganisationer, Polisen och Kustbevakningen. Vid enheten finns kompetenser inom områden som juridik, utredningsmetodik, psykologi, socialt arbete och kriminologi samt personal med bakgrund som både poliser och forskare. Vi samarbetar dessutom med hela Malmö universitet för att kunna skräddarsy den bästa utbildningen utifrån kundens behov. Vi kan erbjuda utbildning både på campus och på distans.

Grundläggande brottsutredning för civila utredare

Vi kan även erbjuda utbildningar inom bland annat:

• Juridik
  • Utredningsmetodik
  • Konflikthantering
  • Självskydd
  • Mental förberedelse
  • Kommunikation och bemötande
  • Intervju- och förhörsmetodik
  • Brottsofferarbete
  • Brott i nära relation
  • Unga lagöverträdare
  • Brottsförebyggande arbete
  • Radio & kommunikation med RAKEL

Hör av dig till Caroline Mellgren för att diskutera dina önskemål

Studentwebben

För dig som som redan studerar vid Enheten för polisiärt arbete: På studentwebben hittar du praktisk information om att studera vid Malmö universitet. Information som rör ditt program eller din kurs finns i lärplattformen Canvas som du också når via studentwebben.

Besök studentwebben

Föreståndare för Enheten för polisiärt arbete & polisutbildningen